hehe eindelijk weer een verhaaltje!:D
Door: femke en Rieke
Blijf op de hoogte en volg Femke
03 Oktober 2010 | Indonesië, Surabaya
hehe eindelijk weer een spannend verhaaltje!!;) Na 2 weken tijd hebben we hier weer genoeg gezien en meegemaakt!!
We hebben hier een aantal mensen al ontmoet. graag willen we jullie kennis laten maken met tot nu toe de belangrijkste mensen zo hier; onze nieuwe mama!!:D Tante Mira echt een top wijf ze neemt ons overal mee naartoe van weeshuis naar shoppingcentra's en het zwembad! dankzij haar krijgen we genoeg vitamientjes binnen. word er geklopt op de deur wij roepende binnen, dat kennen ze hier helaas niet je moet altijd zelf de deur open doen(2 stappen) staat onze lieve tante voor de deur met een grote schaal met fruit en 3 vorken geweldig!!:D Onze nieuwe Opa heet opa Johannes schat van een man!! En dan als laatst hebben we Firman onze 22 jarige tolk!! natuurlijk hebben we meer mensen leren kennen maar die hebben we nog niet zoveel gezien..
de afgelopen 2 weken hebben we veel gereist met de taxi.. vooral naar grote shoppingcenta's die vele malen groter zijn als de bijenkorf geweest!! geniaal!! je kan er echt alles krijgen!!:D maar dat vertellen we zo verder! Ook 4 weeshuizen gezien, 2scholen en een prachtig zwembad en een discotheek.
okee de shoppingcentra's.
Hier kan je ALLES krijgen!! van kleding, sieraden, schoenen, eten, tassen, restaurantjes tot dieren!! van alles dus. aan echt shoppen als 2 vrouwen zijn we nog niet aan toe gekomen:( komt nog wel!:D:D We hebben alles een beetje bekeken... graag wouden we slangen zien dit schijnt hier heel gewoon te zijn om te verkopen en in een winkeltje. eenmaal boven aangekomen na 6 roltrappen! was hier een afdeling met allemaal dieren. vissen, vogels, konijntjes, muizen, hamster, katten, honden, schildpadden en andere reptielen!! vreselijk zielig!! de dieren leven hier in hokjes van 1 bij 1 kleine dieren leven soms met z'n 4en in een hokje. dit is te zien op de fotó's. p.s het is hier helemaal hip om je dier allemaal kleren aan te trekken........ sneu!!
na een traantje weg te hebben gepinkt zijn we naar beneden gegaan. lekker een hapje gegeten bij de pizza hut!! vooral de stink uit je bek saus (knoflook) bevalt ons prima:D
De weeshuizen (yayasans)
We zijn nu in 4 verschillende weeshuizen geweest bij 3 hiervan gaan we stage lopen. De weeshuizen hier verschillen heel erg van elkaar. zo hebben we een weeshuis gezien zonder speelgoed voor de kindjes. Een ander weehuis heeft weer een hele hoop materialen(speelgoed, klimtoestellen etc.) En bij weer bij een ander weeshuis sta je te koken in een kalfjesstal. De weeshuizen waar wij gaan stage lopen zitten kinderen van verschillende leeftijden. op maandag lopen we stage bij een weeshuis met kinderen van 5 tot 18 jaar oud. op dinsdag en woensdag ochtend geven we gymles op de scholen en in de middag gaan we naar een weeshuis waar ook kinderen/ouderen met een beperking zitten. op vrijdag vroeg in de ochtend (6 uur) lastig opstaan als je geen ochtendmens bent (Rieke)lopen we stage bij een weeshuis met pasgeboren baby's en kindjes van 0 tot en met 5 jaar. wat ons ontzettend op valt in de weeshuizen is dat de kinderen erg veel aan elkaar zitten (slaan, shoppen enz.). de kinderen vragen erg veel knuffels, aandacht en liefde van ons. In het weeshuis waar we vrijdag gaan stage lopen mochten we helpen met het voeden van de kindjes. wat we heel triest vonden om te zien was dat de babytjes liggend in hun bedje de fles kregen leunend tegen een kussen aan. gelukkig kunnen wij daar nu verandering in brengen. de kindjes van een jaar of iets ouder krijgen hun eten staand in hun box/bed/speelruimte. daarna krijgen ze de mogelijkheid te spelen met hun lepen (enigste speelgoed). toen we weggingen was er een jongetje dat zijn handjes omhoog hield. hij verwachte dat we hem mee zouden nemen. graag hadden we ja gezegd maar dat is natuurlijk niet mogelijk. toen we nee knikte/zwaaide en weg liepen begon hij erg hard te huilen.
Scholen. (Sekolah)
Op dinsdag en Woensdag ochtend gaan we naar de scholen.. pfff weer ze vroeg(rieke) Dinsdags lopen we stage op een basisschool. Op deze basisschool hebben we mee kunnen kijken hoe de leraar gymles geeft. dit is heel anders als in NL. De kinderen kennen de regel luisteren en stil zijn als de meester praat niet. ze schreeuwen en zitten erg veel aan elkaar (slaan en shoppen enz.) de leraar kijkt hier niet van op en zegt niks. Hier gaat sowieso verandering in komen. strenge Femke en duidelijk/Gekke Rieke voor de groep. word nog wat arme kindjes!!:D:D
Woensdag ochtend gaan we naar een Middelbare school. Wij heen met weinig verwachting dachten dat het weer alleen maar ouwehoeren werd!! schrokken we even mooi. Totaaaaal het tegenovergestelde.. en hup 1 2 3 (fluitje) 3 nette rijen allemaal schouders op hoofd omhoog en monden dicht!!! net het leger! ouwehoeren???? je word beide beetgepakt bij de haren en de koppen worden tegen elkaar aangeslagen. (aaaauu??) De meiden zijn hier vaaaaaak ongesteld (je kent het wel ik ben ongesteld doe niet mee) Femke dacht hier even anders over haalde ze van de grond af en stopte een bal tussen hun handen meee doen!! Ze keken haar aan maar gehoorzaamde wel!! hahahahaha... Rieke dacht ochochoch gaan we weeer!!:D Wat hier ook heel normaal is eten en drinken tijdens de sportles en telefoon niet mee naar het sportveld dat gebeurt niet! ( dan heb je als nieuwe leraressen even 10 nieuwe telefoons in je zak!!) ook niet vervelend 10 blackbarry's!!:D
Zwembad! (kolam renang)
Wij ons prachtige zwempak aan!! mochten we gelukkig in bikini! wij 1000 foto's maken waarvan 1 is gelukt!! Kon Rieke 3 dagen haar nek niet meer bewegen!! Voor meer info bekijk de foto's!
Uitgaan (jalan-jalan)
Dan nog maar 1 keer in de maand uit kunnen. een flesje heineken of andere bier soorten kost hier 6 euro! dat is overingens wel het goedkoopste wat je kan drinken! gelukkig werden we even heel snel vriendjes met Lodewijk. Dit was 1 van de bazen van de discotheek. Blijkbaar mocht ie ons wel want als snel zaten we in de VIP ruimte! Een Fles Jack daniels (whisky) kost hier 1 miljoen rupiah oftewel rond de 80 euro.. beter mochten wij het gratis drinken en werd het gebracht door onze nieuwe vriend:D:D (Rieke... pfff bahbahbah niet te zuuupee!)(Femke... Hmmmm lust nog wel een beetje:D) De honing plakt aardig aan onze kont we lijken wel BIndoNers haha oftewel bekende indonesiers. 100 foto's op een avondje das nog niks! slappe kaken van het NEP lachen!
Wist je datjes:
* Opvliegen het nieuwe Opstijgen (met vliegtuig) is?
* Dat er een Schoonmaakvis bestaat?
* Femke altijd alles denkt kwijt te zijn (portomenee, fototoestel, telefoon enz enz)
*Femke zegt: Rieke heb jij de sleuten?
Rieke zegt: neee die heb jij!!
Femke zegt: Kuutttt Kuttt
Rieke ligt dubbel van het lachen (dit gebeurde 3 X per dag!!)
*Femke een mega grote KAKKERLAK over haar voet heen had lopen. (whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah schreeuw schreeuw) iedereen komt snel aanrennen uit het appartement (dachten dat we ons verbrand hadden) ... Tjah dat krijg je als 2 nederlanders in het appartement hebt die bang voor kakkerlakken zijn!:D (kunnen ze vast aan wennen!:D)
* Wij 5 keer per dag/nacht mee zingen met de moskeee! waarvan de luidspreker die erg hard staat voor ons raam staat! (hmpf.....)
*We een Haan onder ons raam hebben die kakelt alsof er een ezel word verkracht...
* Femke teveel smakt en beweegt in haar slaap ( Slapeloze nachten voor Rieke) En we besloten hebben om de bedden maar uit elkaar te schuiven!
* We tegenwoordig niet meer met 2en savonds buiten zitten te roken maar met z'n 5en! de vrouwen komen los hier!!:D
* Als je met ze 2en douched en je uit de douche loopt heeeeeel raar aan word gekeken!
* De kinderen uit de straat FAN van ons zijn ( RiekA, FemkA schreeuwen ze in koor) voetbalvoetbal.
* de kinderen uit de straat woorden hebben geleerd Femke: Kroepoek kroepoek. Rieke: Pannenkoek pannekoek. Samen: Auuu me teeen.
* Rieka een indonesische naam schijnt te zijn oftewel dat zeggen ze...
Nou lieve mensen en vrienden en Familie en onbekenden die dit lezen volgens mij kunnen jullie weer even vooruit.. we hopen snel jullie reacties te mogen lezen!!:D:D:D
Liefs en Dikke tut oppe snut Van Femke en Rieke
Sampai bertemu lagi!!!!!
04 Oktober 2010 - 14:50
Ria:
Zo dat is weer een mooi verslag.
Ja Rieke nou moet je toch leren om vroeg op te staan maar dat lukt je wel?
Zo te horen hebben jullie elke dag wel wat te doen.
En dat zwembad dat ziet er prachtig uit.
We spreken elkaar regelmatig maar nu ik het lees en de prachtige foto's bekijk (behalve de dieren opgesloten in een kooi)komt het veel meer tot leven voor mij. Ben erg blij dat jullie het zo leuk hebben samen.liefs en knuffel en tot gauw. -
04 Oktober 2010 - 15:03
Riekeee:
Vrroeg opstaan moeke..!! gewoon nachtje doorhalen!!:D moet nog ff wennen aan vroeg op bed en vroeg eruit!!:) komt nog wel!!;) gelukkig heb ik fem naast me en kan ik me niet verslapen scheelt weer!:D:D
dikke tut -
04 Oktober 2010 - 15:45
Talitha:
Super leuk :D fijn dt het goed gaat, leuk die weetjes en dat roken+uitgaan haha... echt grappig! ik hou jullie in de gaten!
liefsss xxxxx Talitha -
04 Oktober 2010 - 16:12
Coert/esther:
Mooooooi verslag! leuke dagbesteding hoor; bier, whiskey, zwemmen, ouwehoeren, dierenverzorgen, winkelen etc.etc. meiden: fantastisch!! wat een ervaringen. It kin net better!! Keep on going. Oan`t de volgende skype......!!! Tuttn us -
04 Oktober 2010 - 17:36
Ria De Jong:
maakt nu het album nog mooier met nog meer foto's succes meiden liefs (mama)Ria
04 Oktober 2010 - 18:59
Milou:
Super verhaaltje! :D
Tot snel lievertjes!!! -
04 Oktober 2010 - 19:12
Riekeee:
haha sorry voor me spellingsfouten:d daar moet je even overheen lezen!!;)
Xxx -
05 Oktober 2010 - 07:50
Grietjee:
Yoehoeee rieke en fem!! wat leuk dat jullie het daar zo leuk hebben !!>
ben ik echt blij om.
ik heb nog niet echt tijd gehad om iets te lezen ofzo dus vandaar dit eerste berichtje !!
Op school doen we erg leuke dingen.... not dus wees niet bang jullie missen echtt niks hoor!!
heheh...
volgende week tentamen :D
Ik hoop dat jullie nog super veel gaan genieten enzo want dit is een unieke kans !!>...
(L) with loveee....
Xxxxx liefs grietjee !! -
05 Oktober 2010 - 17:39
Roy:
Dag mevrouwtjess
zo te zien hebben jullie het prima naar je zin daar en zijn jullie nog lang niet uitgekeken:)
gelukkig maar want jullie moeten nog een behoorlijke tijd!!
Toch zitten jullie er nu al weer bijna 3 weken pff de tijd vliegt voorbij niet normaal!
Heel veel plezier
dikke kus xx
05 Oktober 2010 - 21:04
Jellie:
Ha famkes!! It lieket wol mooi der..in hiel afontoer mon! Lytse skottige bern..nim se mar ollegearre mei. Lyt sjen wot jimme in hus hebbe an specialiteiten en don bedoel ik net sjonge mei de pleeboarstel...
XXX jell -
06 Oktober 2010 - 14:13
Liesbeth:
Ik ben (bijna) nooit jaloers hé, maar als ik jullie verhaaltjes lees en de foto's zie, zie ik groen van! x -
07 Oktober 2010 - 19:56
Antje:
Wat een verhaal.
Wat een mooie fotos.
Jullie hebben het wel super daar he?
Ben bijna jaloers.
Veel plezier en werkze nog
Gr Antje -
08 Oktober 2010 - 15:10
Fam. Keddeman:
ha die Rieke,
wat een geweldige tijd maken jullie daar mee.
Goed werk wat jullie daar verrichten.
geniet ervan en laat ze maar zien wat echte hollandse meiden kunnen!!!!
groeten van arnoud, margreeth maud sven en jesse -
09 Oktober 2010 - 09:04
Marije Smit:
Dag Femke en Rieke!
Zal deze website eerst tussen mijn favorieten zetten, want moet jullie verhalen natuurlijk wel bijhouden!
Ik heb contact gehad met Yudi en kom hoogstwaarschijnlijk half november jullie kant op:D!
Nog veel plezier en succes en tot snel (want dat kan ik echt zeggen)
Liefs xx -
13 Oktober 2010 - 14:30
Pake/beppe DeJong:
Rieke wat een belevenis en wat mooi dat je dit mee kan maken We hebben het hele vehaal bij je moeder gelezen en dan ook nog even met je gepraat en gezien.Dat dat allemmal kan geweldig.Heel veel succes en tot volgend jaar. -
14 Oktober 2010 - 10:08
hallo rieke en femke
wat een belevenissen en wat een mooi verhaal vooral de kleine kinderen echt ontroerend
geniet nog van jullie tijd daar jullie doen waardevol werk
gr yvonne en de rest -
14 Oktober 2010 - 10:08
hallo rieke en femke
geniet nog van jullie tijd daar jullie doen waardevol werk
gr yvonne en de rest -
14 Oktober 2010 - 10:09
Yvonne:
hahahaha er ging dus wat fout -
16 Oktober 2010 - 18:35
Hannah:
Mooi verhaaltje en gave foto's!
enjooooooy! -
16 Oktober 2010 - 22:23
Nynke:
Wat is it leuk om jim ferhalen te lezen....ik sjoch it hielendal foar my dy dikke kakkerlak!
woe wol even om 't hoekje sjen......
leafs fan Nynke