Yogja Deel 2 !
Door: femke en Rieke
Blijf op de hoogte en volg Femke
05 November 2010 | Indonesië, Surabaya
Zondag morgen.. wij dachten lekker te kunnen gaan uitslapen staat onze grote vriend Jip (marlon) om half 8 aan onze deur te kloppen dat we wakker moeten worden.. Hmfp.. ja één voordeel zijn we wel weer lekker vroeg wakker en kunnen we de hele dag mee pikken. Na lekker gedoucht, broodjes gekocht en genuttigd te hebben zijn we in de auto gestapt op weg naar (weer) de grote trots van Jip (marlon). Jip en Davy moesten kleuren uit zoeken van het nieuwe poolcentrum waar Jip mee bezig is. Wij mochten helpen en voelden ons heel erg vereerd. Hoe het geworden is: Bruin lampen mee strak van hout boven de pooltafels, de muren zijn donkergrijs met oranje lampen aan de zijkant, een mooie witte bar met de roze lampen, de gang is geel met de balken die grijs worden. Oftewel het klinkt echt afschuwelijk lelijk maar het ziet er heel mooi en strak uit. Daarna nog een lekker koud colatje genuttigd en op weg naar de Borobudur . Na een uurtje in de auto gezeten te hebben en alweer donkere wolken zagen aankomen waren we gearriveerd op de plek van bestemming. Wij vol goeie moed aan onze tocht beginnen, om de één van de zeven wereldwonderen te bekijken. Wel moesten we heel wat trappen omhoog. Eerst dachten we dat het een ramp zou worden maar gelukkig viel dit erg mee en waren we zo boven.
Weer even wat info over de tempel: Alle stenen van de Borobudur komen van een vulkaan 42 km verderop. De Borobudur is het grootste boeddhistische heiligdom van de wereld. En de negen verdiepingen zijn de 9 oefeningen in meditatie op voorbereiding van het hoogste platvorm.
Boven op de tempel waren we ineens meneer Jip kwijt. Was hij er vandoor gegaan met de camera van Davy en heeft hij ontzettend veel foto`s gemaakt!!! Hahaha :P Nou wij na een tijd rond gelopen en veel gezien te hebben kwamen we ineens een groep jongens tegen. Ze zaten ons al heel veel aan te kijken en na een tijdje hadden ze eindelijk de moed gevonden om ons te vragen of we met ze op de foto wouden. Na deze groep kwam de volgende groep en nog een groep en nog een aantal mensen …. Ja waren we weer foto modellen. Hahaha. Davy moest steeds van de mensen de foto`s maken, komt er een jonge naast Davy staan, en maakt eerst een foto van hun twee heel stiekem. Davy had niets in de gaten en na die foto maar heel snel de foto van ons maken! Geniaal!!
Na alle foto’s gemaakt te hebben was het maar eens tijd om de Boeddha aan te raken. Hoe gaat dit in zijn werk: je hebt zo als je kan zien op de foto`s op de Borobudur allemaal kleine tempeltjes, genaamd een Stupa. Deze Stupa’s zijn open op verschillende plekken. In het midden van deze kleine Stupa’s zitten Boeddha’s. Wanneer je deze aan kan raken doe je een wens en kan je wens uit komen, zeggen ze. Nou is het dus echt niet moeilijk om die Boeddha’s aan te raken, alhoewel de Indonesische mensen het toch wel echt knap vonden dan we ze zo 1 2 3 aan raakten. En nou afwachten… of er mooie gespierde Australiërs op ons pad komen. ;) Heerlijk nat geregend te zijn en Jip weer gevonden te hebben, zijn we weer naar beneden gegaan. Hier kwamen we een fotograaf tegen die hele mooie foto’s van ons twee en vieren had gemaakt. Helaas toen we bij de uitgang kwamen had deze meneer de mooie foto’s verwijderd van zijn camera. Weg foto’s !!!!!:( Ook werden we de weg naar de uitgang ontzettend lastig gevallen door mannetjes die ons van ALLES wouden verkopen.. wij gewoon Tidak (nee) zeggen, maar dat hielp voor geen meter!! Hmpf.. gewoon recht voor je uitkijken en doorlopen. Zitten we even heeft Davy ineens allemaal vrouwen om zich heen zitten, die zijn kale hoofd wel erg interessant vinden:P Later komt Jip aangelopen had hij twee souvenirtjes voor ons gekocht. twee asbakjes van de Borobudur. Super lief!! Maar… toen we bij de auto aankwamen, kwamen we er achter dat Jip vergeten was de lampen van de auto uit te zetten… Accu leeg!! Accu leeg betekend auto vooruit duwen, want startkabels kennen ze hier ook niet. We hebben de mensen daar weer aan het lachen gemaakt want wanneer zie je nou drie blanken een grote auto vooruit duwen met een Indonesiër achter het stuur!!:P hahaha
Daarna weer even naar huis opfrissen etc. en weer lekker uit eten met zijn vieren. Heerlijk gegeten te hebben zijn we weer naar het huis van Davy gegaan. Hier hebben we het gezellige kaart spelletje pesten gedaan, dit onder het genot van een heerlijke borrel en hapjes. Jipje was niet echt meer gewend om alcohol te drinken en was dus als snel het spoor bijster. Dit werd overigens wel heel grappig. Hij ging met zijn hoofd bijvoorbeeld op de tafel liggen en heel voorzichtig een nieuwe kaart van de stapel pakken wanneer hij tijdens zijn beurt geen kaart kon opleggen. Super schattig.. klein kindje!! Ook vroeg hij vaak of Femke het ook erg vond om een Joker te krijgen? Fem… Zwart of Rood?? Sorry Fem!!! Tanttee!! Tantteee!! Oke?? (Tante is Rieke.) Na een leuke lange avond gehad te hebben zijn we weer heerlijk in ons heerlijke bedje gekropen voor onze laatste nacht!
Nadat we de volgende ochtend onze spullen hadden ingepakt en een ontbijtje hadden gehad, zijn we weer naar de Malioboro straat gegaan om leuke in koopjes te doen:D. Davy kwam wat later dit omdat hij nog moest douchen etc. Nadat wij allemaal leuke dingetjes gekocht hadden, een nieuwe portemonnee, leuke Yogja sleutelhangers (ja we zijn toeristen of we zijn het niet hahah!!) een mooi schilderij als bedankje voor Davy, broodjes en lekkere dingen voor de mensen hier in Surabaya, was Davy inmiddels ook gearriveerd en zijn toen naar het station gegaan. Hier kregen we nog overheerlijke loempia’s van hem die we op het station al op hadden gegeten. Dit was niet de bedoeling hij had ze gehaald voor in de trein. Wij zaten mooi te wachten op parron 6, wij wachten en wachten en nadat de trein er al lang had moeten zijn en eigenlijk al 1 min moest vertrokken zijn, zijn we Davy maar even gaan vragen of we wel goed zitten. Hij het vragen aan een vrouw die bij de servicebalie zat. Op dat moment reed onze trein op een ander spoor weg… Hmpff balen!!! Zaten we niet in de trein en hoe kwamen we nu in Surabaya? Gelukkig konden de mensen ons helpen en hadden ze geregeld dat we 3 uur later met een andere trein wel naar huis konden. Jip kwam ook nog even langs om gedag te zeggen en nadat wij de trein in waren geklommen en heerlijk op ons plekje zaten was ons weekend alweer voorbij…. Wel een koud einde trouwens want de airco stond zo ontzettend koud.. we hadden een lange broek en vest aan, nog een deken over ons heen, maar warm werden we niet meer:(
Zoo dit was ons weekendje Yogja weer!! We hopen dat jullie wat leuks te lezen en te zien hebben(Foto’s) en we wachten op jullie berichtjes!!
Dikke kus ons!
05 November 2010 - 14:36
Ria :
wat heerlijk dat je vrienden maakt die jullie alles laten zien en overal zo maar even naartoe rijden maar nog even over goed 5 weken mogen jullie ons alles laten zien kijk er nu al naar uit -
07 November 2010 - 16:12
Maaike:
Wat een leuke verhalen en mooie foto's! Veel plezier nog, geniet ervan!! -
11 November 2010 - 21:10
Nynke:
Wat in mooi ferslach he! Ik les it ferslach fan de Borobudur mei grutte interesse en ja inderdaad hite dy dingen stupa's.....wie ik al wer in bytsje ferjitten!
No mar hoopje dat de winsk ut komme mei!
Ik hie jim wol ris sjen wollen hoe't jim de auto oantreaun ha ... super!!
Wy ha hjir hjoed stoarm en rein dus genyt der mar fan de waarme temperaturen!
tut fan us alle trije! Nynke